In 3 weken je administratie op orde!

JA! Ik ontvang graag GRATIS tabbladen en 3 videolessen.

De zoektocht naar rust: leren budgetteren

november 21, 2016 • Online Leren Budgetteren

Online leren budgetteren: les 1 doelen

Drie jonge kinderen, een eigen zaak, een eigen huis en altijd geld tekort. Of tenminste: er is wel geld op het moment dat de Belastingdienst ons spekt of wanneer er salaris is, maar in no time lijkt het verdampt. We hebben geen schulden. Alles is min of meer onder controle. Maar er is elke maand een periode van stress.

We zijn al bijna twee jaar verloofd en schuiven al even lang de bruiloft voor ons uit. We hebben nooit het geld ervoor. Denken we. Als ik Rebecca, eigenaresse van Budget met Beleid, mag geloven is het geld er wel, maar plannen we niet goed. We moeten andere keuzes maken. Slimmer met ons geld omgaan. Zelf zie ik niet waar het fout gaat. Alleen weet ik wel dat ik elke maand weer denk als er geld is gestort: ‘Ok, en nu niet te gek doen, dan houden we wat rust erin.’ En dan twee weken later: ‘Shit, waar is mijn geld?’ Ik vind het superfrustrerend. Word er enorm nerveus van. Het lijkt zo’n uitzichtloze situatie. Ergens moeten we eruit zien te komen toch? Daarom neem ik de uitdaging van Rebecca aan en doe mee met de cursus Online Leren Budgetteren. Ik ben erg benieuwd en hoop oprecht dat we er beter uit komen.

shutterstock_158686625

1 november: een nieuwe start?

Bij een eerste les ga je doelen stellen. Dat had ik al wel verwacht. Daarom had ik van tevoren al even nagedacht over mijn doel met deze cursus. Nu ik heb ingelogd in de digitale leeromgeving van Budget met Beleid kom ik ze inderdaad tegen. Van die vragen waar je even over na moet denken: Wat wil je bereiken? Wat vind je belangrijk? Wanneer voel je je rijk? Het zijn een klein beetje gewetensvragen. Ik wil niet sociaal wenselijk antwoorden en eigenlijk weet ik heus wel wat ik wil en voel. En dat onder woorden brengen moet voor mij als tekstschrijver ook geen probleem zijn. Zelf denk ik wel dat de hele wereld er beter van zou worden als wij genoeg geld zouden hebben. Maar daar zijn de meningen wellicht over verdeeld.

Huiswerk

Na het invullen van de vragen krijg ik de opdracht mijn bankafschriften van de afgelopen 12 maanden te downloaden en uit te printen. Ook moet ik de komende week alle contante uitgaven bijhouden in een schema. Ik besluit dus meteen om mezelf een soort weekbudget te geven. Op dit moment heb ik nog 30 euro contant in mijn zak. Daar ga ik zo meteen even boodschappen mee doen. En thuis even de administratie op orde. Dat is een goede klus voor vanavond. Om samen met manlief te doen.
Ik kijk al uit naar de volgende les!

Desiree volgt het programma Online Leren Budgetteren via de Budget met Beleid Academie. Wekelijks schrijft zij een blog over haar ervaringen met dit programma.

Wil jij ook Online Leren Budgetteren? Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.