In 3 weken je administratie op orde!

JA! Ik ontvang graag GRATIS tabbladen en 3 videolessen.

Wat je niet uitgeeft…

januari 3, 2017 • Online Leren Budgetteren

Online leren budgetteren: les 4 uitgaven

Af en toe weet ik niet meer waar mijn geld blijft. Je pint overal wat, de verzekeringen worden afgeschreven, de hypotheek, automatische incasso hier, automatische incasso daar. In het begin van de cursus heb ik al een inzicht gekregen in al onze uitgaven. Ik weet dus wat we per maand kwijt zijn aan vaste lasten. En ook ongeveer wat we kwijt zijn aan de boodschappen. Maar het leukste zou toch zijn als je aan al die dingen die je elke maand betaalt, nét wat minder kunt uitgeven. De vorige les stond in het teken van inkomsten vermeerderen; nu gaan we de uitgaven verminderen. Dat is toch vaak de makkelijkste stap als je meer geld wilt overhouden. We gaan besparen.

Op het moment dat deze les online kwam, liep het al tegen het einde van het jaar. Vaak kijk je dan al even naar je zorgverzekering. Een grote kostenpost vind ik dat altijd. Maar er zijn natuurlijk ook de energieleverancier, de woonverzekering, het telecomabonnement, enzovoorts. In de screencast van deze les geeft Rebecca handige tips voor sites die helpen bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen en abonnementen. Ook kan ik tips downloaden om binnen het gezin nog te besparen op al die vaste lasten. Maar eerst het grote geld besparen.

Laptophanden

Zeven jaar slapend verzekerd

Ik werk stap voor stap alle categorieën door. De zorgverzekering had ik dus al onder de loep genomen. Afgelopen voorjaar zijn we net overgestapt naar een voordeligere energieleverancier, inclusief slimme thermostaat. De verzekeringen voor onze auto’s zijn ook nog prima. De woonverzekering vind ik echter wél een openbaring. Deze sloten we af toen we ons huis kochten in 2010. Inmiddels is er van alles veranderd in de ‘woonwereld’ en in onze wereld. Ik zie ook dat we elke maand een vast bedrag betalen aan de tussenpersoon van de verzekering. De bank in ons geval. Via een vergelijkingssite kom ik erachter dat we ons beter, uitgebreider dus, kunnen verzekeren tegen een lager bedrag. We besparen dan ruim 14 euro per maand! Zonde om te laten liggen natuurlijk!

Budgetteren voor beginners

Ik kom ook nog een omroeplidmaatschap tegen, waar ik eigenlijk niets mee doe. Is maar 5,73 per jaar. Maar toch. Ook een goede post om in te duiken is het telecomabonnement. Alle aanbieders hebben namelijk een eigen retentieafdeling. Deze doet er alles aan om mensen die opzeggen tóch te behouden, met een mooi aanbod. Op deze manier hebben we een beter aanbod en besparen we ook nog zes maanden lang elke maand 20 euro. De grootste stap maken we met de huishoudelijke uitgaven. Met de handige tips van Rebecca krijgen we steeds meer grip op onze uitgaven en kunnen we binnenkort hopelijk écht gaan sparen en tegelijkertijd dingen die we willen realiseren.

Desiree volgt het programma Online Leren Budgetteren via de Budget met Beleid Academie. Wekelijks schrijft zij een blog over haar ervaringen met dit programma.

Wil jij ook Online Leren Budgetteren? Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.